×

Attentie

Google Geocoding API error: The request was denied.

Het Roessink

 

roessin2.jpg

    Het Roessink

    Fonteinkruid 130

    7422 MZ Deventer

    Tel. 0570 - 652731

    e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Algemeen

image003.jpg

Het Roessink is een openbare basisschool voor Daltononderwijs en ligt in de wijk Colmschate-Zuid. Wij werken met homogene jaargroepen. Dat betekent dat kinderen van dezelfde leeftijd bij elkaar in de groep zitten. Het Roessink is een middelgrote school met 250 leerlingen.

De groepen 1/2 starten jaarlijks met ongeveer 15 leerlingen en de groepen 3 t/m 8 hebben een gemiddelde groepsgrootte van 23 leerlingen.

 

 Dalton

image005.jpgDalton gaat uit van het gegeven, dat elk kind in staat is tot het dragen van verantwoordelijkheid voor zichzelf en voor zijn omgeving. In een Daltonschool overheerst het respect voor de leerling als mens. Het kind is in staat tot het dragen van verantwoordelijkheid voor zijn eigen ontwikkeling en wordt daardoor ook bij het leren serieus genomen. Wij vertrouwen onze leerlingen in het verantwoord te werk gaan en hebben daarop onze schoolorganisatie gebaseerd. De leerkrachten scheppen de sfeer en de voorwaarden, waarin de kinderen zich kunnen ontwikkelen. Kinderen moeten de kans krijgen creatief en onderzoekend te zijn. Er is een samenspel tussen leerkrachten en kinderen, maar ook tussen kinderen onderling.

 

Gedragen gedrag

image007.jpg

Met het opstellen van gedragsafspraken en het toezien op de naleving van deze gedragsafspraken willen we op onze school een klimaat scheppen dat zich kenmerkt door acceptatie, respect en vertrouwen. Alleen in een "veilig" schoolklimaat zal door een ieder die bij de school betrokken is, optimale leer- en werkprestaties geleverd kunnen worden. Een lieveheersbeestje met 4 stippen symboliseert bovenstaande afspraken. Het lieveheersbeestje als symbool tegen zinloos geweld en als motivering om initiatief te nemen voor verbetering van de woon-, werk- en leefomgeving. Door middel van alle vormen van communicatie draagt dit symbool bij aan bewustwording en een mentaliteitsverandering en maken we ons sterk voor het verminderen van onveiligheidsgevoelens, pesten, agressie en geweld.

 

Lezen

Lezen neemt bij ons een belangrijke plaats in: De techniek van het lezen is een deelvaardigheid die geïntegreerd binnen alle vakken een rol speelt. Als alles goed gaat, is technisch lezen slechts een middel om toegang te krijgen tot informatie. Maar als het niet goed gaat en de techniek van het lezen blijft te zwak, dan belemmert dat de leerling in vrijwel alles wat er op school te leren valt, van begrijpend lezen tot kennisverwerving bij de zaakvakken en zelfs rekenen, sinds dat realistisch geworden is.
Daarom gaat bij ons lezen voor.
Elke morgen wordt er van 08.30 tot 08.50 uur door de hele school "gelezen". Allerlei vormen worden daarbij gehanteerd: duolezen, maatjeslezen, tutorlezen, stillezen, Ralfilezen, theaterlezen, enz. Verder besteden we nog extra aandacht aan het lezen:
 - in de kinderboekenweek
 - doen we mee aan de Nationale Voorleeswedstrijd, waarbij er een leerling gekroond wordt tot voorleeskampioen van Het Roessink en het van regionaal via provinciaal tot landelijk voorleeskampioen kan brengen.
 - tijdens de Nationale Voorleesdagen door middel van het organiseren van een voorleesontbijt.

 

Creativiteit

Wat is er mooier dan je eigen werkstuk als kunstwerk terug te zien in de school. Door de hele school hangen wissellijsten, waarin werkstukken van kinderen worden tentoongesteld. Ook kan een werkstuk een plaatsje krijgen in één van de vitrinekasten bij de ingangen.

 image009image011

 

 

 

 

 

Activiteiten

Verantwoordelijkheid, zelfstandigheid en samenwerken worden niet alleen toegepast bij het je eigen maken van de leerstof, maar ook binnen allerlei andere activiteiten worden deze Daltonaspecten ingezet en gebruikt.
Door het gehele schooljaar heen vinden de volgende activiteiten plaats:
 - gedurende vier weken werken aan een gezamenlijk schoolproject;
 - samen eten: kerstdiner, voorleesontbijt en paasontbijt;
 - school in bos: leerlingen doen veldonderzoek en werken mee aan natuurbeheer;
 - jaarafsluiting: een "happening" voor leerlingen, ouders en team die elk jaar anders wordt  ingevuld.

image013image015(http://www.hetroessink.nl/)

 

 

Adres

  • Adres: Fonteinkruid 130
  • Postcode: 7422 MZ
  • Plaats: Deventer

Op de kaart