×

Attentie

Google Geocoding API error: The request was denied.

De Hovenschool

hovenlogo

De Hovenschool hovenaug06

Obs de Hovenschool is de enige school in Deventer, die op de linker IJsseloever ligt. De school bevindt zich aan de rand van de wijk de Hoven, vlakbij het park.
Aangezien de Hovenschool de enige school is in deze wijk, profileert de school zich als een echte wijkschool. Daarbij horen uiteraard ook een aantal aan de historie van de school verbonden traditities. Zo heeft de Hovenschool een eigen schooltuin, waarin alle groepen hun aandeel hebben en zorgen de leerlingen van groep 7 en 8 voor de kippen in de tuin. De verjaardag van leerlingen uit de groepen 1 tot en met 4 wordt gevierd door samen met ouders en kinderen op het plein de schoolvlag te hijsen. Met het luiden van de bel van de voormalige schipbrug over de IJssel, wordt de schooldag gestart.
In de wijk vervult de school ook een sociale functie.

Schoolorganisatie
Per 6 juni 2017 telt de Hovenschool 271 leerlingen, die verdeeld zijn over 12 groepen.

Onze actuele schoolgids kunt u vinden op de website van de school, www.hovenschool.nl.

Aan de school zijn 22 mensen verbonden, waaronder een ib-er, een ICT-er, een secretaresse, een conciërge, een vakleerkracht voor gymnastiek, groepsleerkrachten en een directeur. Met het hele team wordt er hard gewerkt aan een gezellige en veilige schoolsfeer, waarin gemotiveerd wordt gewerkt. Verder wil de school laagdrempelig zijn en wordt er veel waarde gehecht aan ouderbetrokkenheid.

Naast het benodigde aantal leslokalen beschikt de school over een speellokaal voor de onderbouw, en een grote centrale hal met een uitgebreid computernetwerk. In alle groepen wordt gewerkt met iPads. Naast de school staat de eigen gymzaal.

Onderwijs
In het onderwijs staan de ontwikkeling van de zelfstandigheid, het leren samenwerken en het verantwoordelijk zijn centraal. We gebruiken hiervoor de drie peilers van het adaptieve onderwijs, te weten: relatie, competentie en autonomie. Deze drie aspecten vinden wij erg belangrijk voor het functioneren en het welbevinden van de leerlingen. Daarnaast hanteren wij verschillende coöperatieve werkvormen (structuren) in alle groepen. Er wordt voornamelijk gewerkt volgens het leerstof jaarklassensysteem. Binnen dit systeem maken wij ruimte voor zelfstandig werken, zodat er waar nodig extra hulp geboden kan worden aan die leerlingen, die daar behoefte aan hebben.

 e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Adres

  • Adres: Langestraat 1
  • Postcode: 7419 AP
  • Plaats: Deventer

Op de kaart